СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ В ЗАКЛАДАХ ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.32782/2311-8458/2022-2-5

Ключові слова:

вихованець, позашкільна освіта, Центр творчості дітей та юнацтва Галичини (м. Львів), освітня програма, дистанційне навчання, особистість керівника гуртка позашкільної освіти, модель та методика впровадження дистанційної форми навчання

Анотація

Стаття присвячена актуальному питанню дослідження психолого-педагогічним умов розвитку та збереження системи позашкільної освіти у сьогочасних умовах військового стану в Україні. Досліджено особливості організації дистанційного навчання в закладі позашкільної освіти, розроблено модель та методику впровадження її на прикладі діяльності Центру творчості дітей та юнацтва Галичини (м. Львів). Актуальність дослідження обґрунтовується реаліями сьогодення, що виникли під час пандемії в світі, та початком війни з росією в Україні. Тут як ніколи стає животрепетним прийняття правильних і продуктивних менеджерських рішень у вирішенні складної ситуації організації дистанційного навчання у сфері позашкілля, де раніше навіть не вважали за можливим впроваджувати дистанційну форму навчання. Визначним є непереривність освітнього процесу дітей та молоді у розширенні й заглибленні їхніх знань, розвитку творчих, науково-технічних, спортивних здібностей, незважаючи на всі складності життєвої ситуації, що виникли в Україні у 2019–2023 роках. Ефективність організації умов впровадження дистанційного навчання позашкільної освіти як невід’ємного і важливого складника системи освіти України досліджено експериментально за визначеними критеріями, показниками та засобами.

Посилання

Стратегія розвитку позашкільної освіти / за ред. проф. О. Биковської. Київ : ІВЦ АЛКОН, 2018. 96 с.

Інноваційні технології в сучасному просторі: зб. матер. Всеукр. семін-практ. конф., Львів – Броди, 23-24 листопада 2021 р. / упоряд. Н. Воляник. О. Плахотнюк. Броди : Видавництво «Просвіта», 2022. 156 с.

Міністерство освіти і науки України. URL : https://mon.gov.ua/ua.

Телеграм канал Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета. URL: https://t.me/SerhiyShkarlet/1386.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-10-26