ПОДАТОК НА ДОДАНУ ВАРТІСТЬ: ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД ТА ПРОБЛЕМИ АДМІНІСТРУВАННЯ В УКРАЇНІ - Пацула, О.І. (Науковий вісник Львівського державного університету внутрішніх справ (серія економічна), 2018)
Проведено дослідження податку на додану вартість як найбільшого бюджетоутворювального податку з найвищим рівнем фіскальної ефективності. Зʼясовано, що для уникнення появи різних «тіньових» схем запроваджено систему електронного адміністрування, яка щоразу удосконалююється на законодавчому рівні. Окреслено зміни в нормативно-правовому полі, які дають можливість заблокувати реєстрацію податкових накладних в Єдиному реєстрі. Визначено, що необхідним є подальший аналіз тих труднощів, які виникають у процесі реєстрації податкових накладних/розрахунків коригувань із подальшим удосконаленням системи електронного моніторингу.