ПРІОРИТЕТИ ЗМІЦНЕННЯ РЕСУРСНОЇ БЕЗПЕКИ ОРЕНДНОГО СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ЗЕМЛЕКОРИСТУВАННЯ - Марченко, О.М.; Оробчук, М.Г.; Ревак, І.О. (Науковий вісник Львівського державного університету внутрішніх справ (серія економічна), 2018)
Обґрунтовано необхідність досягнення ресурсної безпеки сільськогосподарського землекористування. Проаналізовано правові, економічні та організаційні методи її досягнення. На основі оцінки стану орендних відносин і рівня орендної плати зроблено висновок про доцільність її підвищення. Доведено, що для цього, насамперед, потрібно визначити реальну грошову оцінку сільськогосподарських земель, поліпшити землеустрій і екологічну культуру землекористування.