ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНИЙ АНАЛІЗ ПРОЦЕСУ ФОРМУВАННЯ ОПТИМАЛЬНОЇ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЕКОНОМІЧНОЮ БЕЗПЕКОЮ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ - Піцур, Я.С.; Гобела, В.В. (Науковий вісник Львівського державного університету внутрішніх справ (серія економічна), 2023)
Обґрунтовано необхідність створення ефективної системи управління економічною безпекою на підприємстві. Вказано на доцільність розглядати цю проблему крізь призму аналізу поєднання задоволення економічних, соціальних потреб працівників та забезпечення належного рівня економічного ефекту діяльності суб’єктів господарювання. Досліджено сучасні публікації на цю тематику вітчизняних та зарубіжних авторів. Розглянуто основні напрями формування оптимальної системи управління економічною безпекою на підприємстві. Визначено конкретні цілі функціонування такої системи управління економічною безпекою підприємства. Сформульовано головні принципи оптимальної системи управління економічною безпекою суб’єктів господарювання та розкрито напрями її удосконалення.