ПУБЛІЧНІ ЗАКУПІВЛІ В УКРАЇНІ: СУТНІСТЬ, НЕОБХІДНІСТЬ ТА ОСОБЛИВОСТІ ПРОВЕДЕННЯ - Висоцька, І.Б.; Висоцький, В.М. (Науковий вісник Львівського державного університету внутрішніх справ (серія економічна), 2023)
Досліджено сутність та особливості здійснення публічних закупівель. Розкрито процедуру проведення та етапи публічних закупівель. Проаналізовано проведення публічних закупівель в Україні впродовж 2016–2017 рр. Встановлено, що позитивними наслідками впровадження електронної системи публічних закупівель є: доступність державних тендерів, підвищення конкуренції, можливість громадського контролю, розширення інформаційно-аналітичного забезпечення закупівель, зменшення негативного впливу бюрократизму. З’ясовано недоліки сучасної системи публічних закупівель та запропоновано заходи, спрямовані на їх усунення.