ОСНОВНІ НАУКОВІ ПІДХОДИ ДО ВИЗНАЧЕННЯ ПОНЯТТЯ «ОФШОРНІ ЗОНИ» - Франчук, В.І.; Пришла, А.С. (Науковий вісник Львівського державного університету внутрішніх справ (серія економічна), 2023)
Розглянуто основні наукові підходи до визначення поняття «офшорні зони». Проаналізовано позиції вітчизняних і зарубіжних учених із цього питання. Охарактеризовано сутність «офшорних зон». З’ясовано, що актуальність досліджуваної проблеми очевидна, оскільки сьогодні й у вітчизняній, і у зарубіжній науці немає єдиного підходу до розуміння поняття офшорних зон. Необхідність у цьому пояснюється тим, що за сучасних умов розвитку економічних відносин в Україні для уникнення сильного податкового навантаження українські підприємці шукають різні способи мінімізації податків. Одним із найефективніших інструментів є використання офшорних зон, які, своєю чергою, загрожують національній економічній безпеці нашої держави.