ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ДОСЛІДЖЕННЯ СУТІ ПОНЯТТЯ ПРОДОВОЛЬЧОГО КОМПЛЕКСУ - Сенишин, О.С. (Науковий вісник Львівського державного університету внутрішніх справ (серія економічна), 2023)
Розроблено теоретико-методологічні засади розвитку продовольчого комплексу України, розкрито зміст понять «продовольчий комплекс», «агропродовольчий комплекс», «агропромисловий комплекс» та визначено їхні взаємозв’язки та взаємозалежності. Наведено власне трактування продовольчого комплексу, що зводиться до складної соціально-економічної системи взаємо-залежних сфер, галузей та виробництв, спрямованих на задоволення суспільних потреб населення продуктами харчування рослинного та тваринного походження в необхідному асортименті та належної якості під час ефективного використання усіх видів виробничих ресурсів.