ВПЛИВ НАПРЯМІВ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ НА ЕКОНОМІЧНИЙ РОЗВИТОК УКРАЇНИ - Мойсеєнко, І.П. (Науковий вісник Львівського державного університету внутрішніх справ (серія економічна), 2023)
Обґрунтовано можливість отримання різного рівня впливу на економіку залежно від структурного розподілу інвестиційних ресурсів на внутрішні та зовнішні. Проаналізовано особливості вивозу капіталу в офшори. Доведено необхідність зміни аналітичного забезпечення ухвалення рішень у системі державного регулювання інвестиційної діяльності. Окреслено необхідність використання статистичного аналізу напрямів інвестування та їх впливу на макропоказники як аналітичного забезпечення ухвалення рішень в системі державного регулювання інвестиційної діяльності. Визначено, що систему регулювання умов інвестиційної діяльності коригують залежно від економічної політики держави у кожний конкретний період та ступеня інвестиційної активності суб’єктів господарювання тощо.