ДОСЛІДЖЕННЯ КАТЕГОРІЇ «НАЦІОНАЛЬНА ПРОДОВОЛЬЧА БЕЗПЕКА» - Мельник, С.І.; Курляк, М.Д. (Науковий вісник Львівського державного університету внутрішніх справ (серія економічна), 2023)
Досліджено теоретичні основи національної продовольчої безпеки держави в умовах функціонування ринкової економіки. Проаналізовано погляди на визначену проблему сучасних вітчизняних та зарубіжних учених, а також запропоновано авторське бачення сутності національної продовольчої безпеки. Визначено чітку ієрархічну залежність між різними рівнями національної безпеки, оскільки продовольча безпека є підсистемою систем вищих порядків. Тому несвоєчасне усунення проблем у функціонуванні однієї з ланок продовольчої безпеки здатне спричинити негативні наслідки у масштабах економіки всієї країни.