НЕОБХІДНІСТЬ ТА ПЕРЕДУМОВИ СТВОРЕННЯ РИНКУ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ЗЕМЕЛЬ В УКРАЇНІ - Глуха, Л.А. (Науковий вісник Львівського державного університету внутрішніх справ (серія економічна), 2023)
Досліджено створення ринку сільськогосподарських земель України, розкрито зміст понять «ринок сільськогосподарських земель», «сільськогосподарське виробництво», «оренда землі», «приватна власність на землю» та визначено їхні взаємозв’язки та взаємозалежності. Наведено власне трактування ринку сільськогосподарських земель, що зводиться до виробництва сільськогосподарської продукції, здійснення сільськогосподарської науково-дослідної та навчальної діяльності, для розміщення відповідної виробничої інфраструктури. Землі сільськогосподарського призначення відрізняються від інших земель тим, що вони самі є засобом виробництва, виробничим потенціалом.