УДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДИЧНИХ ПІДХОДІВ ДО НОРМУВАННЯ ІНДИКАТОРІВ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ДЕРЖАВИ - Бабець, І.Г.; Семак, С.С. (Науковий вісник Львівського державного університету внутрішніх справ (серія економічна), 2023)
Проаналізовано методичні підходи до розрахунку нормалізованих зна-чень індикаторів економічної безпеки держави. Виявлено недоліки нормування від’ємних індикаторів щодо їх максимальних та мінімальних значень за досліджуваний період. Запропоновано методику нормування від’ємних індикаторів, яка дає змогу отримати нормалізовані значення в межах інтервалу від 0 до 1 та коректно врахувати відповідність фактичних значень цих індикаторів критеріям безпеки.