АНАЛІЗ БЮДЖЕТНОГО ФІНАНСУВАННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ОБОРОНИ

Автор(и)

  • Р.С. Сорока Львівський державний університет внутрішніх справ

Ключові слова:

бюджетне фінансування, національна оборона, Державний бюджет, видатки, ВВП, програмна класифікація, функціональна класифікація

Анотація

Акцентовано, що найважливішими показниками, що відображають прагнення держави забезпечити необхідні умови обороноздатності країни, є обсяг та рівень видатків на оборону, хоча видатки на національну оборону держави в економічному сенсі мають непродуктивний характер, оскільки вони не сприяють росту ВВП. Водночас доведено, що оборона країни – це одна з найважливіших конституційних функцій держави, зумовлена необхідністю забезпечення її суверенітету, незалежності й територіальної цілісності, а тому обґрунтування абсолютних обсягів видатків на національну оборону, їх структури є першочерговими питаннями. Українським законодавством визначено, що фінансування потреб національної оборони здійснюється за рахунок ресурсів Державного бюджету України і не може бути меншим ніж 3% від запланованого обсягу ВВП.

Посилання

Звіти Державної казначейської служби України про виконання Державного бюджету України за 2013-2015 роки [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://treasury.gov.ua/main/uk/doccatalog/list?currDir=146477.

Показники виконання Державного бюджету України // Офіційний сайт Міністерства фінансів України [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.minfin.gov.ua/control/uk/publish/archive/main?cat_id=77643.

Пояснювальна записка до звіту про виконання Державного бюджету України за 2015 рік [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=58545.

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-07-28

Як цитувати

Сорока, Р. (2017). АНАЛІЗ БЮДЖЕТНОГО ФІНАНСУВАННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ОБОРОНИ. Науковий вісник Львівського державного університету внутрішніх справ (серія економічна), (1), 267–276. вилучено із http://journals.lvduvs.lviv.ua/index.php/economy/article/view/793

Номер

Розділ

ФОРМУВАННЯ ЕФЕКТИВНИХ РИНКОВИХ МЕХАНІЗМІВ В УМОВАХ ТРАНСФОРМАЦІЇ ВІДКРИТОЇ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ