РИНОК НЕБАНКІВСЬКИХ ФІНАНСОВИХ ПОСЛУГ: СУЧАСНИЙ СТАН, НЕГАТИВНІ ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ

Автор(и)

  • О.В. Горалько Львівський державний університет внутрішніх справ
  • І.Б. Висоцька Львівський державний університет внутрішніх справ

Ключові слова:

ринок небанківських фінансових послуг, страховий ринок, недержавні пенсійні фонди, кредитні спілки, Нацкомфінпослуг

Анотація

Здійснено оцінку діяльності небанківських фінансово-кредитних установ за останні три роки. Проаналізовано основні показники діяльності ринку небанківських фінансових послуг у розрізі його основних сегментів. Визначено головні проблеми, які гальмують розвиток ринку страхових послуг, ринку кредитної кооперації та ринку недержавного пенсійного забезпечення. Зроблено висновок про необхідність негайного вирішення системних проблем на ринку небанківських фінансових послуг для його ефективного та стабільного функціонування.

Посилання

Звіт про діяльність Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг за 2015 рік [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://https://nfp.gov.ua/content/rzviti-nackom-finposlug.html.

Огляд ринків Нацкомфінпослуг [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://nfp.gov.ua/content/oglyad-rinkiv.html.

План діяльності Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, на плановий та два бюджетні періоди, що настають за плановим (2017–2019 роки) [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://nfp.gov.ua/content/koncepciya-rozvitku.html.

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-07-28

Як цитувати

Горалько, О., & Висоцька, І. (2017). РИНОК НЕБАНКІВСЬКИХ ФІНАНСОВИХ ПОСЛУГ: СУЧАСНИЙ СТАН, НЕГАТИВНІ ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ. Науковий вісник Львівського державного університету внутрішніх справ (серія економічна), (1), 208–219. вилучено із http://journals.lvduvs.lviv.ua/index.php/economy/article/view/787

Номер

Розділ

ФОРМУВАННЯ ЕФЕКТИВНИХ РИНКОВИХ МЕХАНІЗМІВ В УМОВАХ ТРАНСФОРМАЦІЇ ВІДКРИТОЇ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ